FAQ
Vad/var/när/hur?

Var hämtar jag min t-shirt jag beställt?
Hos Camp Pro, där du oxå hämtar din nummerlapp , Hornsgatan 164, öppetider Mån- Fre 10-18 Lör 10-16

Hur långt är Söder Runt?
10,00 km. Banan är kontrollmätt.

Hur ser banan ut?
Den hittar du här på jogg.se 

Vart går start och mål?
Start vid Tantolunden, Södermalm. Mål vid Bergsundsstrand, Hornstull, Södermalm.

Har ni startgrupper?
Vi rockar kompisseeding och litar på att du kan bedöma din egen förmåga.

Vi har två startgrupper. Startgrupp 1  är rekommenderat för de som satsar på en tid under 50 min. De startar kl. 19:45 och de första leden är reserverade för elitlöpare. Efter elitenleden tillämpar vi sk. kompisseeding. Dvs de som är snabbast startar längst fram och sedan ställer en sig längre bak ju närmare 50 min en är.

Start grupp 2 start 19:48, för dig som planerar att springa på 50 min och mer. Även här tillämpar vi kompisseeding.

Obs! din tid startar inte förrän du har passerat bågen med ditt chip. Så vare sig du vill springa onormalt snabbt för att göra ditt personbästa på Stockholms snabbaste bana, eller springa i maklig takt med ditt gäng så finns alla möjligheter till en bra löparfest och tid!

Vad springer man på för underlag?
Du kommer att springa på asfalt och grus.

Hur ser Söder Runts höjdprofil ut?
Banan är väldigt flack och lättsprungen vilket gjort att många löpare historiskt slagit sitt PB på Söder Runt.

Finns det någon vätskestation?
Ja, det kommer att finnas två vätskestationer ute längs banan ungefär efter 4 och 7km.  Givetvis serveras det även dryck vid målet.

Hur lång tid har man på sig?
Vi har ingen övre gräns för detta. Du springer tills du kommer fram. Vi väntar in alla, ingen stress. Tidtagningen levereras av Racetimer och genom chippet i din nummerlapp, på resultatsidan kommer du kunna hitta din brutto- och nettotid efter loppet.

Vilka är de glada funktionärerna efter banan? 
Vi samarbetar med föreningen IF Linneas löparsektion och de tar hand om dig efter banan.

Får man något startbevis och vart hämtar man ut nummerlapp?
Tävlingsinformation med all praktisk information mejlas och läggs ut på vår hemsida ut ca 1 vecka innan loppet. Nummerlappar kan hämtas ut i butiken Camp Pro på Hornsgatan 164 hela veckan innan loppet under butikens öppettider samt på tävlingsdagen fram till 40 minuter innan start. Vi rekommenderar starkt att man hämtar ut innan loppdagen.

Hur anmäler man sig till Söder Runt?
Du betalar direkt på hemsidan med internetbank, betal- eller kreditkort eller swish. Vi är mycket nöjda med och använder oss av lopptjänsten mittlopp.se.  Det går även att betala mot faktura eller bankgio/postgiro om du anmäler en större grupp. Hör av dig till info@soderrunt.se

Namnbyten och avbokning
Vi hjälper till med namnbyten i den mån vi hinner med på Söder Runt upp till två veckor innan start, maila oss på info@soderrunt.se. Vi gör inga återbetalningar eller överför anmälan till nästa år.
Anmälda löpare som inte kan vara med på tävlingdagen får tyvärr ej anmälningsavgiften tillbaka oavsett orsak (skador, sjukdomar, bröllop, mm).
För dig som vill vara på den säkra sidan så erbjuder Folksam en försäkringsform som kallas STARTKLAR. Vid tecknande av denna försäkring får tillbaka hela anmälningsavgiften om du visar upp ett läkarintyg som styrker att du inte kan delta.

Hur gammal måste man vara för att springa Söder Runt?
För att få springa Söder Runt ska man vara 14 år. För gammal blir man aldrig. After Run har åldersgräns 18 år om du inte är i sällskap av en vuxen.

Hur tar man sig till och från loppet?
Så miljövänligt som du kan. Vill du spara på benen så tar du tar dig enklast till Söder Runt med tunnelbanans röda linje, hållplats Hornstull. Det finns även flera busslinjer som stannar i direkt närhet. Finns även gott om cykelparkering i området.

Vilka arrangerar Söder Runt?
Söder Runt arrangeras av Löparakademin (medlem i Sveriges Riksidrottsförbund).
Söder Runt är sanktionerat av Svenska friidrottsförbundet.

Får man någon medalj?
Ja, alla som deltar får en specialdesignad medalj.

Vad ingår på after run?
Alla löpare får genom att visa upp sin nummerlapp en slider som är ett litet miniburgarbröd med fyllning som passar finfint som mingelmat + en Carlsberg hof eller en Nobe aloe vera.  Sedan går det fint att köpa fler sliders eller dryck i baren på Debaser Strand. Som medföljande är du välkommen med på after run. Skulle det bli trångt kommer vi prioritera utrymme till de som deltagit i loppet. Medföljande kan köpa dryck och käk i baren.

Vegan? Vegetarisk?
Vi har valt att servera endast vegan och vegetariska sliders. Är du vegetarian behöver du således inte tänka till, som vegan ber vi dig RSVP om vegansk slider.

Arrangeras av Löparakademin
Löparakademin är en ideell organisation som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. I ett särskilt utvecklat tioveckorsprogram får deltagarna lära sig att sätta upp och nå personliga mål med långdistanslöpning och träning som redskap.
Läs mer…

Integritetspolicy